Beste Buurtbewoners,

Het einde jaar is weer aangebroken dus is er weer een huis aan huis nieuwsbrief van het buurtpreventieteam. In de loop van het jaar communiceren wij uitsluitend via de mail aan onze aangemelde bewoners die graag berichten ontvangen.

Over het algemeen hebben wij afgelopen jaar weinig meldingen van overlast ontvangen. Toch gebeurt er nogal wat in onze wijk. Burenoverlast, hondenpoep op de stoepen,vuilnisbakken die vernield worden, verkeersborden die vernield of gestolen worden, verkeerspaaltjes die omvergereden worden, vuil wat zomaar op straat wordt gezet  en tuinafval met grond wat zomaar tussen de struiken word gedeponeerd en niet te vergeten de inbraken met diefstal. Wij kunnen het meeste wel oplossen door de meldingen door te geven aan politie, gemeente of woningbouwvereniging, maar het kost natuurlijk veel tijd en geld voor onze gemeenschap. Ieders inzet en allertheid is veel meer nodig om onze wijk te behoeden voor verpaupering.

Wij willen graag helpen als dat nodig is , maar het moet ook veel meer van onze bewoners komen. De overheden zullen steeds minder taken doen en het initiatief komt meer bij de bewoners te liggen of wij dat nou leuk vinden of niet. Om onze bewoners te helpen hebben wij natuurlijk tal van tips op onze website staan en op de bewonersinfokaart. Voor specifieke vragen kunt U ons natuurlijk altijd bellen of mailen. ( zie website )

Vorig jaar met de jaarwisseling hebben wij geconstateerd dat er veel overlast is geweest van vroegtijdig afsteken van vuurwerk en het gebruik van zeer zwaar vuurwerk. In overleg met politie en gemeente zijn er dit jaar politieteams beschikbaar om direct op te treden bij overlast. Iedere bewoner wordt gevraagd overlast direct te melden aan het klantencontactcentrum van de gemeente TEL. 683456. Meld altijd waar , wanneer en op welk tijdstip. Op Het Annie.M.G. Schmidtplein zijn vorig jaar de vuilnisbakken vernield door vuurwerk. Dit jaar worden de vuilnisbakken door ons weggehaald zodat vernieling niet meer kan plaatsvinden. Aangezien vorig jaar nog lang vuurwerkresten op straat lagen en er dus slecht opgeruimd is door veel bewoners , vragen wij U om extra aandacht om het nieuwe jaar weer schoon te beginnen. Het gaat hier vooral om het Annie.M.G.Schmidtplein en het plein bij de Eric Herfst.

Wij wensen U een veilig en geweldig uiteinde en een Gelukkig Nieuwjaar!

Team Buurtpreventie Nieuwzanddonkzuid.

www.bpt-nieuwzanddonkzuid.nl
e.  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Ingelogd

We hebben 6 gasten online